fot. incognitopromo.pl
Smaczne, domowe kuleczki kokosowe
Lubicie kokos? Jeśli tak, to przepis dla Was. Niezwykle prosty i szybki w wykonaniu.
2016-11-02, 10:52



Składniki:

100 g masła
200 g wiórków kokosowych
2 białe czekolady (najlepiej do gotowania)
migdały



Przygotowanie
W rondelku rozpuszczamy białą czekoladę z masłem. Kiedy czekolada się stopi, dodajemy wiórki kokosowe i mieszamy drewnianą łyżką. Zostawiamy trochę wiórków do obtoczenia kulek.
Masę zostawiamy do wystygnięcia i wkładamy do lodówki na ok. 30 minut. Kiedy masa stanie się twarda, formujemy z niej kuleczki, w środek wkładając migdał. Obtaczamy w wiórkach kokosowych.
Kuleczki układamy na talerzu i znów wkładamy na ok. 30 minut do lodówki. Gotowe!

Jeżeli chcesz podzielić się swoim unikatowym przepisem to wystarczy, że wyślesz go do nas na adres przepis@inowroclawianka.pl, a na pewno go opublikujemy.