fot. DD
Przepis na świąteczne pierniki
Rozpoczyna się okres przygotowań do świąt, wiele godzin w kuchni może sprawić nam przyjemność, zdobiąc pyszne świąteczne pierniki.
2016-12-12, 10:43

r  e  k  l  a  m  a



Składniki
2,5 szklanki mąki,
szklanka cukru,
łyżeczka sody oczyszczonej,
jajko,
pół kostki miękkiego masła,
4 łyżki miodu,
1 opakowanie cukru waniliowego,
4 łyżeczki przyprawy do piernika,
2 łyżeczki cynamonu,
3 łyżeczki kakao.



Przygotowanie
Wszystkie składniki wymieszać i dobrze zagnieść ciasto. Rozwałkować ciasto na grubość ok. 4 mm i wycinać pierniczki.
Pierniczki pieczemy przez ok. 10 min w temperaturze 180 stopni. Następnie wystudzić i ozdobić wedle uznania.

Smacznego!