fot. Jolanta Chytrowska
Kruche ciasteczka migdałowo-cytrynowe
Piękne i smaczne ciasteczka? Przedstawiamy kolejny przepis nadesłany przez nasz± internautkę.
2016-12-19, 10:12

r  e  k  l  a  m  a



Składniki:
200g m±ki
100g cukru
100g zmielonych migdałów
1 żółtko
otarta skórka z cytryny

Przygotowanie:
Wszystkie składniki razem zagnie¶ć. Ciasto włożyć na pół godziny do lodówki. Stolnice podsypać m±k± i rozwałkować ciasto, wykrawać ciasteczka według uznania. Piec w temperaturze 180 stopni przez ok. 15 minut.
Po wyjęciu upieczonych ciastek z piekarnika jeszcze gor±cych posypać delikatnie cukrem waniliowym i odstawić do wystygnięcia. Można te ciasteczka lukrować, smarować np. nutell± itp. lub bez żadnych dodatków. To już sprawa indywidualna, co kto lubi.



Ciasteczka można włożyć w ozdobny słoik lub pudełko i podarować komu¶ jako prezent od serca.

Przepis nadesłała stała czytelniczka Jolanta Chytrowska - yolla.blog.pl.

Jeżeli chcesz podzielić się swoim unikatowym przepisem to wystarczy, że wy¶lesz go do nas na adres przepis@inowroclawianka.pl, a na pewno go opublikujemy.